Monday, January 25, 2010

nak pergi BUTTERWORTH...TOLONG!!MySpace

susah betul jadi pelajar tahun akhir ni,MySpace
selama ni tak pernah2 nak pergi tempat field work,
tiba pulak sem terakhir ni ada field work,
dan kumpulan ku diARAH mengutip data di seberang perai,
kumpulanku memutuskan untuk pergi ke butterworth
bersama-sama dengan dua kumpulan yang lain
(tiba2 ayat jadi skema)

namun begitu (dah macam tesis),
kami semua agak risau dek kurang pengetahuan mengenai kg tersebut,
al-maklumlah tiada siapa antara kami yang ada saudara di sana,
sudahlah begitu,
kumpulan kami masing2 ada dua orang sahaja,
jadi kami kene pergi ke kampung berbeza yang agak jauh jaraknya,
kononnya boleh temankan kawan kutip data,
huh, mana ada masanya ...

jadi, jika siapa2 yang ada maklumat
mengenai kg belah dua, kg setol dan kg mengkuang titi,
silalah tinggalkan komen2 anda ye,
agak2 jika pelajar pergi ke sana,
adakah kami ini akan dilayan atau dibuat dek je..
kami mahu pergi pada 5hb feb ini

aku ni nak buat kajian pasal bahasa..
nanti aku dok rakam je lah orang2 yang berumur bercakap ni,
tapi, aku nak ambil data mengenai kata tanya sahaja..
'apa, siapa, di mana, bagaimana, bila, kenapa'..
dalam dialek kampung di butterworth itu...

bayangkan lah, kalau wartawan dok tanya2 org,
ini kite mengharapkan orang tu tanya kita..
aku siap cakap kat kawan ku ,
'silap2 kite kene berlakon pulak nak dapatkan data'...

buat2 pengsan ke, nanti mesti nenek tu tanya
'lor aiii awat ang lagu ni pengsan2 nih'
..
dah dapat satu kata tanya...

nasib baik ayahku mengamuk kejap je,
maklumlah anaknya kan comel sangat,MySpace
jadi risaulah dok merayau kg orang..
nak buat macam mana, inilah pelajar namanya,
berdoa je lah tak ada apa2 wahai ayahku (tiba2 syahdu)..

17 Masuk GoaLLLL:

Muhamad Arif Bin Zaripin said...

jauh betul nak kesana..ada ape?????

KaCaNg87 said...

huh..ntah..tetiba je ad fieldwork sem ni..waaaaa..tkot ni momo..x taw cne la kg.yg cheq nk p nt 2..[da tukar cko utara]keh3

rossoneri said...

ada fieldwork, arif..kami kene kutip data untuk lect punye research plus for our assg also..huhuhuh.. takut gak neh ...jauh sgt..

hahahah kacang, bila lagi nak practise, la ni laaa nak practice,nanti xdok la depa pandang kite semacam no..hahaha main bedal je ckp neh

KaCaNg87 said...

hahah..2 la pasai..cheq pon men hentam ja ni kecek utara..abis cmpur2 ngn dialek klate..wkaka..

nt hang bwk blek nsi kandaq nk + papadom..cheq teringin nk mkn..hehe[pengaruh tgok cite papadom]^,^

rossoneri said...

cek takut basi pulak nanti cek bawak..cek balik malam...kacang, balik bila?malam ahad ka?

KaCaNg87 said...

hang perhangat sokmo laa[2 dia..campuq2 dialek lg..hahax]

cheq balek cni mlm ahd laa..hang blek cni bla?

hang p 4hb mlm gk ka?

rossoneri said...

haha pikiaq dua kali cek, perhangat tu pa dia..hahah..

sama la ngan cek, tapi sampai sini dlm 630 pagi mcm gitu...

a'a cek pi 4hb malam juge..
(apa kebenda dialek daaa kite habak ni)

KaCaNg87 said...

haha..hang dok phm ka perhangat 2 apa?cheq pon men hentam ja ckp utara ni..[panaskan]hehe..tunggang langgang bhs..kalo la bapak pejai ngn mama momo th ni kte ckp slh , mau dye marah kte ni..ayyarkkk..

cheq pon smpai cni area 2 gk kot..momo nek ktne ni?hentian kjg gk ke?

rossoneri said...

xpa, depa xbaca blog kite punye (ceh dengan yakinnya hahah)...

x, cek naik kat kl central..cek nek ktm...ang pi hentian kajang pukul bape

KaCaNg87 said...

hahax..cheq pon yakin depa x bc blog kita ni..tp kalu ank depa bc cheq rasa mungkin kot..kih3

oo..hang nek KL central na..igtkn hang nek bas cm cheq gk..

bas cheq gerak kul 10pm..bas hang?

rossoneri said...

train cek pukul 1130, lambat kan kan kan...nak buat lagu mano, tiket tu je tinggal..

anak mama cek, kecik lagi..anak bapak diang mungkin..hohohohoo

KaCaNg87 said...

haha..a'ah...lmbt no tket hang..cheq gerak dl la jwbnye..huhu

rossoneri said...

xpo lah, t ang kem salam kat driver bus tu...habak kat dio 'cek ni fanatik anas koqqq jadi bawak tu baik2 noooo, cek xkawin lagi'.. mesti driver bus tu bawak elok

KaCaNg87 said...

waaaa...haha..bleh dipertimbangkn 2..tp momo amik abg dye, cheq amik anas koQqqq..weeeeee

Sanusi Din said...

Meh sini org b'worth bley jadi guide FOC..blanjer capati jer..kg belah dua kat area uitm jer very the senang.mmmm..

rossoneri said...

ceh, yela yela kite amek abg dia jeee..amek laaa adik diaaa... hahahaha

sanusi, wahhh org butterworth ye.. kg belah dua tu mmg betul2 kg ke?

KaCaNg87 said...

haha..weeeeee..momo mengalah ngn kacang..finally..yeszzzzzzz..;p

waaa..bestnye ad org nk tolon..kg.kayang,perlis dye knl x agk2..heee