Monday, March 12, 2012

ALIVE!

Nope, not me.
Bukan aku.

Tapi BIGBANG!

Lagu dari album baru dorang yang aku paling suka "Blue" (silalah click)
Tapi bila dorang buat live performance, yang gempak adalah lagu Fantastic Baby...

Video klip dorang pun gempak...
 

Dorang sekarang tengah plan untuk World Tour.
Dan aku dah siap-sediakan duit untuk konsert dorang yang mahal tuh.
(Walaupun tak tahu lagi dorang datang Malaysia atau tidak)

Konsert artis Korea yang datang Malaysia ini sangatlah mahal.
Mungkin sebab tak ada penaja dan kos dorang lagi mahal dari artis US/UK yang datang ke Malaysia.
Tapi aku rasa besar kemungkinan sebab penaja..
Kalau yang handle konsert itu dari syarikat telekomunikasi (digi, maxis) atau
dari syarikat rakaman muzik (Sony Music), mesti murah sikit...
Kira murahlahlah sikit walaupun tak semurah tiket artis US/UK yang datang Malaysia..
Aku rasa konsert yang aku pergi tak pernah lebih 200..
Tapi kalau Bigbang buat konsert kat sini, gerenti boleh cecah 400 ++..
kalau murah pun 100 lebih, tapi kena duk hujunggg..
Nak tengok mamat hensem, kenalah tengok depan2 kan...hahahah..
Dan aku bukanlah hardcore fanatic artis korea dan rajin ikut contest menang tiket, okeyy..


Oh, ya...
Bigbang is now Alive..but not me?
Apa kes?
Sebab tak ada kes lah punya pasal..
Jadi sekarang tengah cari kes (cari hidup)
Tengoklah apa yang bakal terjadi...
Jeng! Jeng!
Nantikan......

p/s: Ya, tak elok membazir duit pergi tengok konsert. Daaaaa~

3 Masuk GoaLLLL:

crayon busuk said...

hi akak nepal pop

Aya Aris said...

lamanya awak tak update belog..

huhu

Chenta Ummi said...

lama seh tak singgah sini.. macam dah lain je blog nye :)